Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Kuratórium

Az Alapító: Dr. Verestóy Attila

verestoy_attila

Székelyudvarhelyen született 1954-ben, 63 éves, nős, egy gyereke és két unokája van. A kémia tudományok doktora, 1990 óta Hargita megye szenátora.

 

 

 

 

 

 

Dr. Hermann Gusztáv Mihály

hermann_gusztavTörténész, a történelemtudományok doktora. Jelenleg a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont vezetője, emellett óraadó oktató a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen és a Babes-Bolyai Tudományegyetemen, valamint az Areopolisz Történelmi és Társadalom- tudományi Kutatócsoport alapítója.

„Kiemelten fontos dolognak tartom, hogy napjaink Székelyföldje egy erős és sokoldalú értelmiséggel rendelkezzen, olyan felkészült emberekkel, akik akarjanak és tudjanak tenni a régió érdekében. Székelyföld óhajtott autonómiája megfelelően képzett humán erőforrások hiányában keveset fog érni, hiszen a jövőt nem megálmodni, hanem felépíteni kell. Szívügyemnek tekintem minden, a székelyföldi értelmiség képzését és továbbképzését elősegítő alapítvány működését. A tehetséges és elkötelezett középiskolás diákok támogatásától, az arra érdemes egyetemi hallgatók segítésén át, a Székelyföldön élő fiatal értelmiségiek posztgraduális képzésének és főképpen helyben kamatoztatható kutató munkájának támogatásáig minden kezdeményezést üdvösnek ítélek, támogatok, illetve örömmel veszek részt a kivitelezésében. Ezek az érvek vezettek oda, hogy részt vállaljak Alapítvány kuratóriumának munkájában.”

 

Dr. Lőrinczi Csaba

lorinczi_csabaBelgyógyász főorvos a székelyudvarhelyi Municípiumi Kórház Belgyógyászati osztályán, a Járóbeteg rendelőinézet Diabétesz Gondozójának vezetője, az „INFOMED” orvosi információs havilap főszerkesztője, több tudományos szervezet-, társaság tagja, nem utolsósorban a Romániai Albert Schweitzer Alapítvány ügyvezető igazgatója, a Székelyudvarhelyi Rotary Klub alapító tagja, a Segítő Jobb, Egészségügyi és Humanitárius Alapítvány székelyudvarhelyi megbízottja.

 

 

 

Berde László

berdekurator A Bethlen-negyedi hármas számú egyházkerület lelkésze 1946-ban született Segesváron. Az elemi  iskolát Farcádon végezte, ahol lelkész édesapja szolgált. Székelyudvarhelyen, a Tanítóképző      gyakorlójában folytatta tanulmányait. „Mivel édesapám lelkész volt, ezért nem tanulhattam egyből  tovább, ezért Vásárhelyen elvégeztem egy faipari szakiskolát. Ezt követően Ditróba helyeztek át, ott érettségiztem le. Rögtön utána felvételiztem a Kolozsvári Református Teológiára, 1971-ben végeztem. 1973 decemberéig Csekelakán voltam lelkész, miközben letettem a nagypapi vizsgámat. Szintén 1973-ban ment nyugdíjba édesapám, így a farcádi gyülekezet engem hívott meg szolgálni. 18 évet éltem Farcádon: 1992 májusában átvettem az udvarhelyi hármas egyházközséget. Egy kis imaházzal indultunk, de mint ismeretes, 1995-ben dr. Csiha Kálmán püspök felavatásával használatba vettük a Bethlen-negyedi „kazánháztemplomot."

Berde László 2012 júliusától nyugdíjba vonult, de nem kíván visszavonulni a közéletből, hiszen máris civil tevékenységekbe kezdett. Alapítványunknál betöltött kuratóriumi munkájáról így vall: „Úgy érzem, hogy ez a tevékenység teljesen az emberek javát szolgálja, hiszen sérült embereken, hátrányos helyzetű fiatalokon segítenek."

 

A csapat:

nemes_melinda

Nemes Melinda
ügyvezető igazgató

 

 bencze_monika

Bencze Mónika
irodavezető

 

 mathe_erzsebet

Máthé Erzsébet
programkoordinátor

 

Az alapítvány e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Please publish modules in offcanvas position.