Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Un nou an școlar înseamnă și un nou curs de pregătire pentru bacalaureatul la limba și literatura română care poartă numele Te ajutăm să reușești!

Ideea programului a venit în toamna anului 2015 din partea Consiliului Județean Harghita, care în cadrul programului anual de finanţare a activităţilor de tineret și-a propus să finanțeze organizarea programelor de sprijinire în vederea finalizării cu succes a examenelor de absolvire și de bacalaureat. În persoana doamnei profesoare Asaftei Monalisa Geanina am găsit cadrul didactic perfect, cu colaborarea căreia cursul a devenit foarte popular în cadrul elevilor.

La anunțul nostru de recrutare din acest an, mai mult de 60 de elevi din liceele și colegiile orașului (Liceul Pedagogogic Benedek Elek, Liceul Tehnologic Kós Károly, Liceul Teoretic Tamási Áron, Colegiul Tehnic Bányai János, Liceul Tehnologic Eötvös József, Liceul Teoretic Marin Preda) și-au manifestat interesul pentru acest curs.

Pe 19 septembrie participanții au dat un test de evaluare inițială care a avut ca scop verificarea nivelului de înțelegere și de cunoaștere a limbii române. După aflarea rezultatelor, ne-am înțeles cu doamna profesoară să nu refuzăm pe nimeni, dacă ei vor să învețe, primesc sprijin total din partea noatră.

Astfel, din 25 septembrie, elevii care vor să exerseze comunicarea în limba română, au posibilitatea să o facă săptămânal, în trei grupe în Sala de Conferință a clădirii Junior.

Comunicarea cu elevii pe teme organizatorice, mesajele trimise și primite din partea colegelor fundației, se transmit tot în limba română.

Cursul finanțat de Consiliul Județean Harghita se termină la data de 27 noiembrie cu un test final de evaluare.

A jövő magad vagy! Ezt a nevet adtuk 2008-ban a frissen bejegyzett alapítvány, júniusban útjára indított ösztöndíjprogramjának. 10 év telt el azóta, és sok minden történt az alapítvány életében, egy évtized mely tele volt eseményekkel, programokkal, támogatásokkal és segítségnyújtással.

Igyekeztünk akkor és ott segíteni, ahol a legnagyobb szükség volt ránk. Az idősek, betegek, mozgássérültek mellett több száz diák sorsát egyengette az alapítvány, segített álmaikat valóra váltani, hinni abban, hogy a kemény munkának meglesz a gyümölcse. 

Ez a XI. generáció, aki ösztöndíjban részesül és az első, aki nem személyesen a szenátor úrtól veszi át az első havi támogatást. Ez az esemény minden évben örömet jelentett neki, egyik szerződéskötés alkalmával így fogalmazott: „Ez egy olyan tanév kezdete, ahol sorsunk egymásba fonódott: nagyszerű dolog érezni, hogy ennyi ember sorsával közös rövid földi kis létem.”

Július közepén hirdettük meg 11. alkalommal az ösztöndíj pályázatot. A 24 középiskolás helyre 46-on, a 12 egyetemista helyre 57-en pályáztak a megyei egész területéről.

Köszönjük szépen a pályázatokat. Örömmel tölt el, hogy ilyen sok nagyszerű fiatalt ismerhettünk meg, de sajnos nem áll módunkban minden pályázónak ösztöndíjat biztosítani.

Augusztus 21-én az alapítvány kuratóriuma meghozta döntését, amelynek értelmében a 2018-19-es tanév ösztöndíjasai:

Középiskolások Egyetemisták
1. Baliga Janka 1. Barabás Hunor
2. Blága Eszter 2. Bartalis-Fábián Ágnes
3. Boldizsár Krisztina 3. Biró Mária-Magdolna
4. Elekes Melinda 4. Boros Orsolya
5. Erdélyi Erika 5. Csiszér Csongor
6. Gagyi Orsolya (Oroszhegy) 6. Erős Nándor
7. Gagyi Orsolya (Székelyudvarhely) 7. Gáspár Anasztázia
8. Imre Izabella 8. Geréb Noémi
9. Istvánfi Nóra-Ibolya 9. Györffy Lilla
10. Károly Róbert 10. Járai-Szabó Richárd
11. Kedves Dezső 11. Kertész Norbert
12. Lőrinczi Blanka 12. Kovács Levente
13. Lukács Rákhel  
14. Miklós Mercédesz  
15. Orbán Henrietta  
16. Pál Henrietta  
17. Pálffy Zsuzsanna-Mónika  
18. Sándor Ildikó-Renáta  
19. Sándor Orsolya  
20. Sándor Sarolta  
21. Simon Zsuzsanna  
22. Szőke Zalán  
23. Tódor-Hajdó Klaudia  
24. Tófalvi Izabella-Tófalvi Lajos  

 

Eredményes tanévet kívánunk minden pályázónak!

 

A Kuratórium nevében

Nemes Melinda

ügyvezető igazgató

Please publish modules in offcanvas position.