Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

Csiszer Eszter vagyok, Csíkszeredában születtem, és most is itt élek. Kiskoromban Bánkfalván laktam, de édesanyámmal és testvéreimmel sajnos el kellett költöznünk a válás miatt. Jelenleg IX. osztályos vagyok, a Márton Áron Gimnáziumban, matematika-informatika intenzív szakon végzem tanulmányaimat.

Nem mindennapi céljaid vannak a jövődet illetően, hiszen egy titkosszervezetnél szeretnél majd dolgozni, mint hacker. Honnan jött ez az elképzelés? Miért pont ezt a szakmát választanád?

Az elképzelésem a jövőbeli szakmámat illetően a testvéremtől és egy filmsorozatból jött. Azóta már annyira megszerettem, hogy könyvet is rendeltem, amely ezzel a témával foglalkozik. Azért ezt a szakmát választottam, mert most van kereset ezekre az emberekre és még most is fejlődőben van. Úgy gondolom, hogy a hackereknek az „árnyékban” hatalma van a nem mindennapi tudásuk által.

Sorsdöntő 4 év áll előtted, hiszen most kezded a kilencedik osztályt. Milyen elvárásaid vannak a középiskolás éveidtől?

A tanuláson kívül nincsenek nagy elvárásaim ezektől az évektől, mivel ez a szakma sok tanulást és időt igényel. Ebben a 4 évben szeretnék elsősorban informatika és matematika versenyekre járni. Szeretnék megtanulni minél jobban programozni, programokat írni, és felkészülni az egyetemi évekre.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít ez neked?

Megtisztelő, hogy ennél az alapítványnál lehetek ösztöndíjas, mivel tudom, hogy nem mindenki lehet ennek részese. Sok mindenben segít ez nekem, az élet mindennapi dolgaiban.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a munkájukat, sok sikert kívánok az alapítványnak, hogy minél több tanulónak tudjanak segíteni!

Máté Dalma vagyok, Székelyudvarhelyen születtem és kilencedik osztályos vagyok. A Márton Áron Főgimnázium, filológia szakán végzem tanulmányaimat. Az, hogy ide jutottam úgy érzem a sikereim elérésében nagy szerepet fog játszani, innen jön a mottóm is, mi szerint:

„Bármin is mész most keresztül
Tudd, hogy ez csak egy apró fejezete
Az egész sikertörténetednek.”

Említetted, hogy az iskola végeztével rendőrnek szeretnél tovább tanulni. Honnan jött ez az elképzelés? Mi motivál ebben?

A rendőr szakma nem egy bizonyos ok miatt vált célommá, egyszerűen csak mindig is ez volt számomra az ideális. Azokat a nőket, akik rendőrök, erős és magabiztos embereknek tartom, és én is szeretnék majd egyszer ilyen lenni. Úgy gondolom, ami ebben motivál az az, hogy egyszer szeretnék létrehozni egy olyan iskolát, ahol a gyerekeket akár már kiskoruktól erre a szakmára készítik fel.

A leírtak alapján a te első számú célod a siker. Mit jelent számodra ez?

A siker számomra annyi, mint minden kitűzött célomat elérni. A legkisebb sikerélmény is hatalmas erőt tud adni abban, hogy ne adjam fel azt, amit kitűztem magam elé. Számomra ez a motiváció, ettől érzem úgy, hogy akármi sikerülhet.

Ha négy szóval kellene jellemezd magad, melyek lennének azok?

Az első szó, ami igazán jellemez az szerintem a maximalizmus. Gyűlölők például kiadni a kezemből egy munkát úgy, hogy nem érzem azt benne, hogy kihoztam abból mindent, ami tőlem telik. Mivel a magamban való hitem néha meginog, az önbizalom hiányt is jellemzőim közé sorolnám. Talán ez az egyetlen, amit muszáj lesz legyőznöm. A másik kettő pedig a céltudatosság és őszinteség. :) 

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni?

Számomra az alapítvány támogatása egy pozitív visszajelzés és nagy segítség. Az, hogy ebben részesülök még jobban motivál tanulmányaimban, amihez most már az alapítvány segítségét is magaménak tudhatom. Szerencsésnek tartom magam, hogy a támogatottak közt én is ott lehetek.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon hálás vagyok, hogy megtapasztalhatom azt, milyen mikor valaki vagy valakik segítenek  nekem abban, hogy az lehessek később, aki lenni akarok. Talán egyszer én is segíthetek akár több emberen is. Összességében nem csak segítséget kaptam az alapítványtól, hanem egy pozitívabb világnézettel is gazdagodtam, amit nagyon szépen köszönök!

A nevem Istvánfi Nóra-Ibolya. Székelyudvarhelyen születtem, jelenleg Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium filológia szakán tanulok. Az életmottóm az, hogy ,,mielőtt megtanulok magamban bízni, azelőtt megtanulok élni.”

Megtudhattuk rólad, hogy színjátszó csoportba és tánccsoportba tartoztál. Melyik állt közelebb hozzád? Milyen pluszt adtak neked ezek a tevékenységek?

A színjátszás állt közelebb hozzám, mert legyőztem az emberek előtti félelmemet.

Mi az az eddigi legnagyobb kitűzött cél, amit megtudtál valósítani, amire büszke vagy?

Az, hogy bejutottam az általam választott iskolába.

Mit gondolsz az önkéntességről? Van már valamilyen tapasztalatod ezen a téren?

Tapasztalatom nincs, viszont azt gondolom, hogy egy nagyon jó dolog, mert így segíteni lehet az embereken.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Az ösztöndíj megkönnyíti a bentlakás intézményében való tartózkodási lehetőségemet.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ennek az ösztöndíj programnak a részese lehetek.

Please publish modules in offcanvas position.