Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A nevem Bálint Tamás, és Székelyudvarhelyen születtem 1996. április 3-án. Székelyudvarhelyen végeztem a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium Teológia-filológia szakán. Most jelenleg harmadéves egyetemista vagyok Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Földrajz karának Területfejlesztés szakán.

A BBTE végzős hallgatójaként milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt években?

Egyetemistaként az hogy Kolozsvárra költöztem, sok újdonságot jelentett számomra. Egy nagyváros egész más szokásokkal, rengeteg lehetőséggel. Mindez magában hordozta azt is, hogy magamról kellett gondoskodjak, emellett az osztálynak csoportfelelőseként is megtanultam a felelősségvállalást.

Mivel szeretnél foglalkozni az egyetem elvégzése után?

Az alapképzés elvégzése után szeretnék mesterizni a Területfejlesztés szakon, ugyanitt a Földrajz karon és utána a területfejlesztés szakon belül elhelyezkedni.

Mi a legfőbb álmod?

A legfőbb álmom jelenleg az, hogy a társadalom egy értékes tagjává váljak. Egy olyan emberré, aki határozott, illemtudó, kedves, kitartó és segítőkész, de legfőképpen boldog az életben. 

Mivel foglalkozol szívesen a szabadidődben?

Szeretek új dolgokat tanulni, ezalatt értem például azt is, hogy hobbi szinten megtanultam hajat vágni. Ezen kívül minden nap töltök időt önfejlesztéssel. Fontosnak tartom a mozgást, ezért éppen mikor nem tanulok, járok táncestre, görkorcsolyázni, futni, konditerembe, teniszezni és pingpongozni is. Még szeretek főzni, zenét hallgatni, illetve barkácsolni új dolgokat.

Megtudhattuk rólad, hogy önkéntes voltál az Udvarhelyi Fiatal Fórumnál és a Darabont Csoportnál. Mesélj tapasztalataidról, élményeidről!

Diákéveim egyik legszebb emléke annak köszönhető, hogy ezen önkéntes csoportoknak részese lehettem. Mindamellett hogy új dolgokat próbálhattam ki, barátokra is szert tehettem, sőt megismertem az önkéntesség fontosságát is. Ezen kívül még két önkéntes csoportnál is végeztem hasonló tevékenységet: az iskolám diáktanácsban és a Harmatcsepp Szeretet Szolgálatban. Az utóbbinak köszönhető, hogy mai napig és a jövőben is szívesen és örömmel segítek az idősebbeknek.

Miért tartod fontosnak az önkéntességet?

Fontosnak tartom, hogy anélkül is jót tegyünk másokkal, hogy cserébe elvárnánk valamit. Az önkéntesség számomra ezt jelenti: feltétel nélküli segítségadás.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

A testvérem is egyetemista Kolozsváron, matematika-informatika szakon és a szüleimnek nincs lehetősége megfelelő mennyiségű pénzzel támogatni bennünket. Nyaranta dolgozunk, hogy az egyetemet fedezni tudjuk, de az csak nagyon szűkösen lenne elegendő az egyetemi költségekre és a kiadásokra, így mindenképpen anyagi biztonságot nyújt számomra.

Üzenet az alapítványnak:

Nagyon szépen köszönök minden segítséget, amit önöktől kaptam és kapok! Remélem egyszer majd én is ugyanígy segíthetek embereken, mint ahogy ezt önök is teszik.

Vass Annamária vagyok. Székelyudvarhelyi születésű, végzős hallgató a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi karán.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen vagy végzős. Milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt években?

Természetesen az itt töltött évek során voltak jó és kevésbé jó élményeim.  Az ittlétem fő célja a TANULÁS volt: életet és orvostudományt. Azt gondolom, és tapasztalom, hogy bár mindkét terület kimeríthetetlen, mégis sokat haladtam.

Megtudhattuk rólad, hogy tudományos munkássággal is rendelkezel. Mesélj a tapasztalataidról!

Egyik legmélyebb nyomot bennem a Pécsi Sebészeti Klinikán töltött részképzésem hagyta. Bekapcsolódtam az osztály lüktetésébe, részt vehettem szakrendeléseken, viziteken és műtéteken is. Itt volt az első alkalom, hogy bemosakodhattam és mint a csapat hasznos tagja vehettem részt különböző operációkon.

Mik a terveid a jövőre nézve? Hogyan képzeled el magad tíz év múlva?

Mindenképpen itthon szeretném gyakorolni a hivatásom. Szeretnék jó szakemberré válni. Érdekelnek a sebészeti ágak. Tíz év múlva szerető férjem felesége, gyermekeim édesanyja, betegeim lelkiismeretes orvosaként képzelem el magam.

Mi a legfőbb álmod?

Szeretném megtalálni azt a területet, amire valóban Isten hív, ahol helyemen lehetek, békés, nyugodt kiegyensúlyozott emberként.

Végeztél már önkéntes tevékenységet? Miért tartod fontosnak?

Több alakalommal is önkénteskedtem különböző táborokban, melyeket fiataloknak és gyerekeknek szerveztünk. Az önkéntes tevékenységek mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolat építésre, ismerkedésre.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben segít neked?

Hatalmas nagy kegyelemnek élem meg, nagy örömmel tölt el. Anyagi biztonságot nyújt. Vágyat ébresztett bennem, hogy hasonló módon segítsek majd én is.

Üzenet az alapítványnak:

Itt is szeretnék köszönetet mondani, a jó Isten áldását kívánni.

Tankó Ervin vagyok, Székelyudvarhelyen születtem és itt is nevelkedtem. Jelenleg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán tanulok, azon belül is bank és pénzügy szakon vagyok első éves hallgató.

Miért döntöttél úgy, hogy a BBTE bank és pénzügy szakára jelentkezel?

Mindenképpen szerettem volna továbbtanulni, méghozzá magyar nyelven. Úgy gondoltam, hogy ez a szakirány áll hozzám a legközelebb. Középiskolás éveim alatt egy kicsit belekóstolhattam a vállalatok világába, és nagyrészt ez befolyásolta a döntésem. Aki elvégzi ezt a szakot, az sokféle pozíciót képes betölteni egy cégnél, ezért szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy komolyabb probléma nélkül fogok majd a végzettségemnek megfelelő munkát találni.

Mivel szeretnél foglalkozni az egyetem elvégzése után?

Konkrét elképzelésem még nincs, de az biztos, hogy egy magánvállalatnál szeretnék elhelyezkedni. Jó lenne, ha minél távolabb állna a monoton munkától, azaz néhanapján kihívásokat is tartogasson.

Mi a legfőbb álmod? Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?

Rengeteg álmom van, kisebbek is, nagyobbak is. Törekszem arra, hogy minél előbb képes legyek betölteni egy vezetői pozíciót, szeretnék egy cég meghatározó tagja lenni. Ha a sors úgy hozná, egy céget is alapítanék.

Mi a hobbid? Mivel foglalkozol szabadidődben?

Hobbim nem igazán van, de az egyetem mellett az órarendem miatt nem is nagyon lenne rá időm. Inkább az olyan dolgok fognak meg, amik nem igényelnek komolyabb kihívást, mert jobb szeretek pihenni a szabadidőmben. Szeretek időt tölteni a családdal, barátaimmal, gyakran hallgatok zenét, nézek filmeket és sportolni is szoktam.

Szeretnél valamikor önkéntes tevékenységet végezni? Szerinted miért fontos a segítségnyújtás?

Igen, szeretnék a társadalom aktív tagja lenni. Szerintem csak úgy képes egy társadalom eredményesen fejlődni és haladni, ha annak tagjai egymást segítik, és ebből én is kivenném a részem.

Mit jelent számodra az alapítvány ösztöndíjasának lenni? Miben nyújt segítséget?

Nagy segítséget nyújt az anyagi nehézségek leküzdésében, mivel az összeg fedezi a havi kiadásaim nagy részét.

Üzenet az alapítványnak:

Köszönöm a támogatást! Rengetegen vannak, akik csak azért nem tanulnak tovább, mert nincs meg a szükséges anyagi hátterük, ezért elképesztően nagyra tartom az alapítványt a tevékenységéért. Igyekszem mihamarabb viszonozni a kapott segítséget.

Please publish modules in offcanvas position.