Dr. Verestóy Attila Alapítvány

"Giving is the best communication"

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány célkitűzései

Alapítványunk fő tevékenysége az anyagi támogatás és segítségnyújtás a rászorulóknak, oktatási, egészségügyi és szociális pályázatokon keresztül. A Dr. Verestóy Attila Alapítvány hivatalosan 2008 február 19-én került bejegyzésre az Udvarhelyi Bíróságon.

Az alapítvány célkitűzése, hogy anyagi támogatást, segítséget, új lehetőségeket biztosítson a helyi közösségeknek, rászorulóknak, fiataloknak, diákoknak, egyetemistáknak, hátrányos helyzetűeknek, betegeknek, és időseknek. A különböző tevékenységi területeken dolgozó fiatalok, egyetemisták és fiatal diplomások szakmai továbbképzését, fejlődését is támogatjuk belföldi- és külföldi ösztöndíjak biztosításával.

Alapítványunk fontosnak tartja, hogy humanitárius és filantróp munkája során együtt működjön a hasonló területen tevékenykedő alapítványokkal akár anyagi akár szakmai segítségnyújtás révén mivel egyértelmű, hogy egy adott régióban vagy területen működő szervezetnek pontosabb képe van a saját területén felmerülő problémákról.

Mivel a tünetek kezelése nem elégséges egy vállalható jövőkép kialakításához, tevékenységi körünk fontos szegmensét képezi a megelőző, nevelő programok,rendezvények szervezése amelyek hosszú távon nagyon hatékonyan enyhíthetik a környékünkön immár sztereotípiának számító szociális, oktatási és egészségügyi gondokat.

 

A Dr. Verestóy Attila alapítvány jövőképe és küldetése

 

Jövőkép: Egy jobb, egy élhetőbb jövőért dolgozunk.

Küldetés: Egy olyan szülőföldjéhez ragaszkodó fiatal generáció nevelése, amely felelősséget érez térségünk megmaradásáért, és kész ezért akár áldozatot is hozni. Példát mutatni az összefogás, a segítségnyújtás szükségességére és fontosságára. Hátárnyos helyzetűeket foglalkoztató civil szervezetek munkájának felkarolása, azok életkörülményeinek javítása érdekében.

 

Please publish modules in offcanvas position.