Fundaţia Dr. Verestóy Attila

Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 211

Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 222

Erdélyi Ifjúsági Üzleti Program

Üzleti tervek diákoktólkep2

Azért támogatjuk az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programot, mert élménydús fejlődési lehetőséget biztosít a diákok számára – mondja Nemes Melinda. A dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója zsűritagként is felmérheti, az egy hetes program végére mennyire szélesedett a nebulók látóköre.

Alapítványunk szívügye az oktatás, elég, ha csak a Jövő magad vagy! elnevezésű pályázatunkat említem. Az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programot idén is fontosnak tartottuk támogatni, hiszen ez az iskola mellett úgymond egy alternatív tanulási lehetőség – véli Nemes Melinda. A dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta továbbá, a bentlakásos tábor diákjainak ebédjét ők állják, a hét végén jómaga a zsűri tagjaként véleményezi a résztvevők munkáját.

– Az elméleti, gyakorlati képzés után szombaton mutatják be üzleti tervüket a gyermekek. Rendkívül sok ötletes, frappáns elképzelés lát napvilágot arról, hogyan kell egy vállalkozást elindítani, a diákok tulajdonképpen gyakorlatba ültetik mindazt, amit az egy hét során tanultak – mondja Nemes Melinda, hozzátéve: jómaga éppen ezt, vagyis a gyakorlati részt hiányolja az iskolai oktatásból, s hogy erre mekkora igény van a gyermekek részéről is, azt lelkesedésükkel, remek elképzeléseikkel igazolják. „Nekem ebben a korban gőzöm sem volt ezekről a dolgokról" – teszi hozzá nevetve az igazgató.

Az augusztus negyedikéig tartó Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programnak idén is Csíkszereda ad otthont, s idén is több székelyudvarhelyi fiatal vesz részt: a tizenkettedik kiadást a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány, a CTP Transylvania Egyesület, a Sapientia Magyar Tudományegyetem és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa szervezi.

Miért veszteséges egy olimpia megszervezése? Van-e jövője egy Hello Kitty-sörözőnek? Marsraszállás, avagy hol kezdődik a hírérték? Az egyhetes program célja, hogy azok a fiatalok, akiket elgondolkodtatnak a fenti kérdések, egymást inspirálva fejlődjenek, szélesítsék látókörüket és szert tegyenek egy gyakorlatias és használható tudásbázisra. A fiatalok három területen mélyíthetik el tudásukat: üzleti tervezés, marketing és média modul keretében. Az egyhetes bentlakásos tábor formájában a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak magyarországi és erdélyi szakemberek irányításával.

kep1

Az élménydús fejlődés lehetőségével korábban félezer erdélyi diák élt. A három helyszínen (Magyarországon, Kárpátalján és Erdélyben) futó program ezerkétszáznál több öregdiákkal büszkélkedik. Az esemény színvonalát, a program évtizedes sikerességét olyan előadók jelenléte is igazolja, mint Diósi László, az OTP Románia vezérigazgatója, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő és Kurkó János György székelyföldi vállalkozó.

Jakab Árpád