Fundaţia Dr. Verestóy Attila

"Giving is the best communication"


Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 211

Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 222

Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 222

Notice: Undefined index: option in /home/verestoy/public_html/components/com_content/views/article/view.html.php on line 222

Erdélyi Ifjúsági Üzleti Program

 

Üzleti tervek diákoktólkep2

Azért támogatjuk az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programot, mert élménydús fejlődési lehetőséget biztosít a diákok számára – mondja Nemes Melinda. A dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója zsűritagként is felmérheti, az egy hetes program végére mennyire szélesedett a nebulók látóköre.

Alapítványunk szívügye az oktatás, elég, ha csak a Jövő magad vagy! elnevezésű pályázatunkat említem. Az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programot idén is fontosnak tartottuk támogatni, hiszen ez az iskola mellett úgymond egy alternatív tanulási lehetőség – véli Nemes Melinda. A dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta továbbá, a bentlakásos tábor diákjainak ebédjét ők állják, a hét végén jómaga a zsűri tagjaként véleményezi a résztvevők munkáját.

– Az elméleti, gyakorlati képzés után szombaton mutatják be üzleti tervüket a gyermekek. Rendkívül sok ötletes, frappáns elképzelés lát napvilágot arról, hogyan kell egy vállalkozást elindítani, a diákok tulajdonképpen gyakorlatba ültetik mindazt, amit az egy hét során tanultak – mondja Nemes Melinda, hozzátéve: jómaga éppen ezt, vagyis a gyakorlati részt hiányolja az iskolai oktatásból, s hogy erre mekkora igény van a gyermekek részéről is, azt lelkesedésükkel, remek elképzeléseikkel igazolják. „Nekem ebben a korban gőzöm sem volt ezekről a dolgokról" – teszi hozzá nevetve az igazgató.

Az augusztus negyedikéig tartó Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programnak idén is Csíkszereda ad otthont, s idén is több székelyudvarhelyi fiatal vesz részt: a tizenkettedik kiadást a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány, a CTP Transylvania Egyesület, a Sapientia Magyar Tudományegyetem és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa szervezi.

Miért veszteséges egy olimpia megszervezése? Van-e jövője egy Hello Kitty-sörözőnek? Marsraszállás, avagy hol kezdődik a hírérték? Az egyhetes program célja, hogy azok a fiatalok, akiket elgondolkodtatnak a fenti kérdések, egymást inspirálva fejlődjenek, szélesítsék látókörüket és szert tegyenek egy gyakorlatias és használható tudásbázisra. A fiatalok három területen mélyíthetik el tudásukat: üzleti tervezés, marketing és média modul keretében. Az egyhetes bentlakásos tábor formájában a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak magyarországi és erdélyi szakemberek irányításával.

kep1

Az élménydús fejlődés lehetőségével korábban félezer erdélyi diák élt. A három helyszínen (Magyarországon, Kárpátalján és Erdélyben) futó program ezerkétszáznál több öregdiákkal büszkélkedik. Az esemény színvonalát, a program évtizedes sikerességét olyan előadók jelenléte is igazolja, mint Diósi László, az OTP Románia vezérigazgatója, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő és Kurkó János György székelyföldi vállalkozó.

Jakab Árpád

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Please publish modules in offcanvas position.